H Alpine θα παρουσιάσει δύο νέες εκδόσεις της Α110


H Alpine A110, το μοναδικό μέχρι στιγμής μοντέλο της σπορ μάρκας της Renault, δεν έχει αποσπάσει μόνο πολύ καλά σχόλια αλλά έχει αποδειχθεί και μεγάλη εμπορική επιτυχία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/2/2018

Κι αυτό γιατί η έκδοση λανσαρίσματός της, η Premiere Edition που θα κατασκευαζόταν σε συγκεκριμένα αντίτυπα, έχει σχεδόν εξαντληθεί. Έτσι στο Σαλόνι της Γενεύης η Alpine θα παρουσιάσει δύο νέες εκδόσεις εξοπλισμού, τις Pure και Legende. Η πρώτη, η λευκή στις φωτογραφίες μας, είναι η πιο σπαρτιάτικη και πισταδόρικη εκδοχή της Α110. Παρόλο που οι Γάλλοι δεν ανακοινώνουν λεπτομέρειες εικάζεται πως το βάρος της θα είναι κάτω από τα 1.100 kg και κοντά στα 1.080 kg.



Η Legende θα είναι ακριβώς το αντίθετο, μιας και ο χαρακτήρας της θα είναι πολυτελής με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις και πολλαπλώς ρυθμιζόμενα καθίσματα της Sabelt σε συνδυασμό με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.

Και οι δύο νέες εκδόσεις της Α110 θα κινούνται από τον τετρακύλινδρο των 1.800 cc και των 252 PS, που εδώ είναι τοποθετημένες στο κέντρο και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Στο μέλλον αναμένεται και η έκδοση Sport, που θα είναι και πιο δυνατή, με 300 PS και ακόμα πιο ελαφριά.