H Alfa Romeo καταργεί (στις ΗΠΑ) την 4C Coupe


Η αντίστροφη μέτρηση για το μικρό σούπερ σπορ μοντέλο της Alfa Romeo στις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει. Όχι όμως και για την έκδοση Spider της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/6/2018

Η 4C Coupe, η μικρή σούπερ σπορ Alfa Romeo, ξεκίνησε με ιδιαίτερα μεγάλες φιλοδοξίες αλλά η εμπορική της πορεία δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, όπου η παρουσία της ήταν και ένας από τους λόγους για την επιστροφή της Alfa Romeo στη συγκεκριμένη αγορά, μέσα σε μια πενταετία πούλησε μόλις 1.700 και κάτι μονάδες. Φυσικά σε αυτό ρόλο έπαιξε και η ιδιαίτερα υψηλή τιμή αγοράς της.

Κάπου εδώ πάντως τελειώνει η παρουσία της Alfa 4C, στην κλειστή της τουλάχιστον εκδοχή. Και αυτό γιατί δεν θα βρίσκεται στη γκάμα της εταιρείας για τα μοντέλα του 2019, όπως δήλωσε στο Motor Authority ο υπεύθυνος προϊόντος της Alfa Romeo Danny Pritt. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η ανοιχτή της έκδοση, η 4C Spider, θα συνεχίσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της μάρκας, να δίνει το παρόν για αρκετά χρόνια ακόμα.

Η διακοπή της παραγωγής της 4C Coupe δεν είναι πάντως έκπληξη αλλά μέρος του καινούργιου πενταετούς πλάνου της FCA. Το οποίο σε ότι αφορά την Alfa Romeο προβλέπει συνολικά εφτά νέα μοντέλα. Μεταξύ αυτών δεν υπάρχει η 4C αλλά περιλαμβάνονται τόσο μια καινούργια GTV με περίπου 600 PS, όσο και η νέα γενιά της σούπερ σπορ 8C. Και οι δύο προγραμματίζονται καταρχήν για το 2022.