GP Bρετανίας: Νίκη του Vettel σε έναν αγώνα από τα παλιά!


Ο 10ος αγώνας της χρονιάς, στο Silverstone, αποδείχτηκε και ο πιο θεαματικός μέχρι τώρα, με τους τέσσερις κορυφαίους οδηγούς να έχουν μία επική μάχη για αρκετούς γύρους.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2018

Ένας αγώνας που θύμισε παλιές καλές εποχές αποδείχτηκε το φετινό Silverstone, με απίστευτες ανατροπές, και μοναδικές μάχες σε επίπεδο οδηγών κορυφής με τις Ferrari και Mercedes να παλεύουν μέχρι τον τελευταίο γύρο. Νικητής τελικά αναδείχτηκε ο Vettel που μόλις 5 γύρους πριν το τέλος κατάφερε να προσπεράσει τον Bottas και να πάρει μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

O αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά, με τον Lewis Hamilton να χάνει την πρώτη θέση στην εκκίνηση, αλλά παράλληλα να έχει και μία επαφή με τον Raikkonen (ο οποίος αργότερα πήρε 10 δευτερόλεπτα ποινή) με αποτέλεσμα ο Βρετανός να ξεκινήσει το αγώνα από την τελευταία θέση. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να ανέβει μέχρι την έκτη θέση αλλά αρκετά μακριά από τον Vettel που ήταν άνετα πρώτος.

Όλα άλλαξαν όμως στην μέση του αγώνα, πρώτα στον 33ο γύρο με έξοδο του Ericsson και μετά στον 37ο γύρο μετά από ατύχημα των Grosjean και Sainz. Το safety car ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα, με τον αγώνα να ξεκινά ουσιαστικά από την αρχή, για τους τελευταίους 12 γύρους.

Η κούρσα πήρε κυριολεκτικά φωτιά, με τον Bottas να έχει την πρώτη θέση, και πίσω του τρενάκι για αρκετούς γύρους οι Vettel, Ηamilton και Raikkonen. Oι μάχες μεταξύ τους στους τελευταίους γύρους ήταν κυριολεκτικά επικές, με εκπληκτικές προσπάθειες από τους κορυφαίους οδηγούς του πρωταθλήματος.

Λίγο πριν το τέλος, τον Bottas κατάφερε να περάσει και ο Hamilton, ο οποίος τελικά τερμάτισε δεύτερος, καταφέρνοντας να ανατρέψει μία ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην εκκίνηση του Γκραν Πρι. Στην τρίτη θέση ο Raikkonen που για άλλη μια φορά οδήγησε με πείσμα και ιδιαίτερα επιθετικό πνεύμα, θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του. 

Στην τέταρτη θέση ο Bottas και στην πέμπτη ο Ricciardo ύστερα από μία σκληρή μάχη στους τελευταίους γύρους.Την δεκάδα έκλεισαν οι Hulkenberg, Ocon, Alonso, Magnussen και Gasly. 

Oι διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών είναι πλέον στους 8 βαθμούς και όλα θα λυθούν στον επόμενο αγώνα στις 22 Ιουλίου, στο Χόκενχαϊμ.