GP Azerbaijan: Τρίτη συνεχόμενη pole position για τον Vettel!


Mία ιδιαίτερα εντυπωσιακή επίδοση για τον Vettel και την Ferrari που κατάφεραν να κάνουν για μία ακόμα φορά φέτος τον καλύτερο χρόνο για την pole στο Γκραν Πρι του Aζερμπαϊτζάν.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/4/2018

H Ferrari φαίνεται ότι έχει βαλθεί να μας "τρελάνει" φέτος, καθώς από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Vettel πήρε την τρίτη στην σειρά pole της χρονιάς, στο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Αν και ο Vettel είχε αρκετά προβλήματα στις πρώτες περιόδους δοκιμών, τελικά από το πουθενά κατάφερε να κάνει έναν απίστευτο χρόνο, που τον έφερε στην πρώτη θέση της εκκίνησης, δίνοντάς του παράλληλα και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον αυριανό αγώνα.

Δίπλα του θα είναι ο Hamilton που για μία ακόμα φορά έδειξε (τουλάχιστον στα πρώτα δοκιμαστικά) ότι ακόμα "ψάχνεται" και αυτός και η ομάδα. Κάτι που δεν ήταν και τόσο αναμενόμενο σε μία πίστα που έχει μία μεγάλη ευθεία και θεωρητικά βολεύει τις Mercedes. 

Στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Bottas που ήταν πιο σταθερός στην απόδοσή του και χωρίς να επηρεάζεται τόσο πολύ από τις επιλογές των ελαστικών. Στην 4η και 5η θέση θα είναι οι δύο Red Bull με Ricciardo και Verstappen. Ο Raikkonen ξεκινά πίσω από τις Red Bull, ενώ στην 7η και 8η θέση βρίσκονται οι Foce India με Ocon και Perez.

Eς αύριον λοιπόν τα σπουδαία, με τις επιλογές των ελαστικών και την στρατηγική των ομάδων να παίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σ' αυτό το ιδιόμορφο Γκραν Πρι που πέρσι ήταν άκρως επεισοδιακό.