Γκραν Πρι Hockenheim: Νίκη για τον Hamilton σε αγώνα-θρίλερ λόγω βροχής


Η βροχή που ξεκίνησε μετά τα μέσα του αγώνα έφερε τα πάνω κάτω σε έναν αγώνα που έδειχνε ότι θα είχε μία ήσυχη εξέλιξη.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/7/2018

Σε αγώνα θρίλερ εξελίχθηκε το φετινό Γκραν Πρι στο Hockenheim, όταν η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει μετά το μέσο του αγώνα έφερε αρκετο δράμα, σε ένα μέχρι τότε ήσυχο απόγευμα. Η βροχή ξεκίνησε μετά τον 40ο γύρο και έπεφτε αρχικά σε κάποιες από τις στροφές της πίστας (!) μην επιτρέποντας στις ομάδες να ακολουθήσουν μία ξεκάθαρη στρατηγική με τα ελαστικά.

Το πρώτο και πιο σημαντικό θύμα της βροχής ήταν ο Vettel o οποίος έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός πίστας στον 52ο γύρο και εγκατέλειψε όντας μέχρι τότε σχετικά άνετα επικεφαλής του αγώνα. Οι αντιδράσεις του μέσα στο κόκπιτ ήταν ενδεικτικές για τον εκνευρισμό του να χάσει μερικούς σημαντικούς βαθμούς.

Με το αυτοκίνητο ασφαλείας ο αγώνας ουσιαστικά ξεκίνησε για τους τελευταίους 10 γύρους, με τον Hamilton να έχει βρεθεί από το πουθενά στην πρώτη θέση, έχοντας ήδη εκκινήσει από την 14η θέση. Ο Ηamilton τελικά κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση, ενώ πίσω του ο Bottas ολοκλήρωσε ιδανικά τον αγώνα για την Mercedes.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen. H νίκη του Hamilton σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Vettel ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος, με τον Hamilton να έχει πλέον διαφορά 17 βαθμών από τον αντίπαλό του (8 είναι και οι βαθμοί που χωρίζουν την Mercedes από την Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών). Μένει να δούμε ποιά θα είναι η απάντηση της Ferrari στο δύσκολο Ουγγρικό Γκραν Πρι, σε μία εβδομάδα από τώρα, στο καλύτερο ίσως πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.