Φήμες για Ford Fiesta RS!


Το νέο Fiesta όχι μόνο θα αποκτήσει σύντομα και έκδοση ST με αυτόματο κιβώτιο, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για πρώτη φορά να έχει και μια καυτή RS!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/5/2018

Φωτιά στα γρήγορα «μικρά» έβαλαν τα υπονοούμενα του υπεύθυνου του τμήματος Ford Performance Ευρώπης, του Leo Roeks, ο οποίος αναφέρει στο motoring.au πως δεν μπορεί να πει πολλά γύρω από ένα Fiesta RS επειδή είναι πολύ απασχολημένος αυτή την περίοδο. Το αυστραλέζικο site υποστηρίζει από τα συμφραζόμενα πως ένα Fiesta RS θα περάσει στην παραγωγή και θα λανσαριστεί προς τα τέλη 2019.

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Νίκαια για να οδηγήσουμε το νέο Fiesta ST. Εκεί θα βρεθούμε για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε νεότερες πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Προς το παρόν ανυπομονούμε να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του ST με τον τρικύλινδρο 1.500άρη που αποδίδει 200 άλογα και που πιθανότατα θα έχει και αυτόματη έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Πάντως, αν υπάρξει RS αυτό πιθανότατα θα είναι δίλιτρο εκτός και αν οι μηχανικοί της Ford κάνουν το θαύμα τους και ανεβάσουν την ισχύ του τρικύλινδρου καμιά 50άρια άλογα.