Ferrari: 15 νέα μοντέλα έως το 2022, νέος V6 και SUV!


Η Ferrari έχει φιλόδοξα πλάνα για το άμεσο μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν νέα μοντέλα, υβριδικά σύνολα και έναν καινούργιο V6.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/9/2018

Η Ferrari, όπως ανακοίνωσε και επίσημα στην εκδήλωσή της Capital Markets Days θα κινηθεί πολύ πιο επιθετικά το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να αυξήσει τα μοντέλα της αλλά και το μέσο όρο των τιμών πώλησής τους. Έτσι λοιπόν η γκάμα της θα αποτελείται από εδώ και στο εξής από τέσσερις σειρές μοντέλων, καθώς στα Sport, Gran Turismo και Special Series προστίθενται και τα μοντέλα της Icona.

Συνολικά οι Ιταλοί έχουν προγραμματίσει να παρουσιάσουν την επόμενη τριετία, από το 2019 έως το 2022 δηλαδή 15 νέα μοντέλα. Μεταξύ αυτών και ένα νέο hyper car που θα είναι και ο διάδοχος της LaFerrari. Ταυτόχρονα θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην υβριδοποίηση της γκάμας τους, καθώς στόχος είναι το 60% έως το 2022 να είναι υβριδικά.

Και επειδή αυτό μπορεί να προβληματίζει τους φανατικούς οπαδούς της οι υπεύθυνοί της έσπευσαν να πουν πως τα υβριδικά τους μοντέλα δεν θα είναι μόνο πιο καθαρά αλλά και πιο διασκεδαστικά. Kάτι που θα ανταποκρίνεται μάλλον στην πραγματικότητα μιας και γίνεται λόγος για οικογένεια turbo hybrid κινητήρων με ειδική ισχύ 400 PS ανά lt και μηδενικό turbo lag. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και ένας νέος V6, ο οποίος θα αποτελεί το νέο εισαγωγικό σύνολο.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος αφού η Ferrari επιβεβαίωσε πως μέχρι το 2022 θα εισάγει το πρώτο πεντάθυρο μοντέλο στην ιστορία της. Αυτό θα ονομάζεται Purosangue προς τιμή μιας καθαρόαιμης ράτσας αλόγων και θα έχει crossover σχήμα με ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις από την Lamborghini Urus. Θα έχει τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση πίσω ενώ θα υπάρξουν και υβριδικές εκδόσεις.