Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Tesla Model 3 στο Goodwood


Το επόμενο Σαββατοκύριακο η Tesla θα παρουσιάσει επίσημα το Model 3 στην Ευρώπη και μάλιστα στη Μεγάλη Βρετανία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/7/2018

To περίφημο πια Goodwood Festival of Speed που γίνεται εδώ και 25 χρόνια στην ιδιοκτησία του Δούκα του Richmond επέλεξε η Tesla για να παρουσιάσει στη Γηραία Ήπειρο το μικρό της μοντέλο. Το Model 3, που θα εμφανιστεί επίσημα στην Ευρώπη ακριβώς όταν η παραγωγή του, μετά από πολλά προβλήματα και θέματα, έχει ομαλοποιηθεί και σταθεροποιηθεί σε κανονικά επίπεδα. Αυτό σε νούμερα σημαίνει 5.000 μονάδες σε εβδομαδιαία βάση.

Το Tesla Model 3 που θα είναι στο Goodwood θα είναι αμερικανικών προδιαγραφώ, ενώ θα είναι απλά ένα στατικό έκθεμα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα κινηθεί και φυσικά δεν θα λάβει μέρος στη ανάβαση που αποτελεί παραδοσιακό τελετουργικό της όλης εκδήλωσης.

To Model 3 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με μπαταρίες 50 και 70 kWh. Οι στάνταρ συσσωρευτές εξασφαλίζουν μια αυτονομίας της τάξης των 350 km, ενώ στην πιο ενισχυμένη εκδοχή μπορεί να καλύψει μέχρι και 500 km- εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές.

Σε ότι αφορά την τιμή του αυτό που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο αγοραστής του έχει άμεση σχέση με τις κρατικές επιδοτήσεις. Στη Μεγάλη Βρετανία όπου υπάρχει μια επιδότηση της τάξης των 4.500 λιρών το Model 3 αναμένεται να ξεκινά από τις 30.000 λίρες, τιμή αντίστοιχη αυτών των Audi A4, BMW σειράς 3, Mercedes C-Class και Jaguar XE.