Έτοιμο το καινούργιο Suzuki Jimny (video)


Η νέα γενιά του Suzuki Jimny έχει μπει στην τελική ευθεία και οι Ιάπωνες έχουν ήδη κατασκευάσει τα πρώτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/5/2018

Η πρεμιέρα του νέου Jimny θα γίνει εκτός απροόπτου στην έκθεση του Τόκιο τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το αργότερο στις αρχές του 2019. Παρόλο που μέχρι τον Οκτώβριο μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η Suzuki έχει ήδη κατασκευάσει κάποια Jimny, ενδεχόμενα προπαραγωγής. Τα οποία μάλιστα δεν κάνει καν προσπάθεια να τα κρύψει και τα έχει παρκάρει κάπου με τα πλαστικά προστατευτικά τους έτοιμα για μεταφορά.

Τόσο από το βίντεο όσο και από τις φωτογραφίες φαίνεται πως οι σχεδιαστές της Suzuki έμειναν πιστοί στις κλασικές γραμμές του προκατόχου του, οι οποίες δείχνουν πάντως πιο σύγχρονες. Παράλληλα το νέο Jimny δείχνει και ελαφρώς μεγαλύτερο, κάτι που αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στους χώρους του, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

Πάντως σε ό,τι αφορά τo χαρακτήρα του θα παραμείνει ένα παραδοσιακό όχημα εκτός δρόμου, με ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μικρούς προβόλους και φυσικά τετρακίνηση. Ο βασικός κινητήρας του νέου Jimny αναμένεται να είναι ο γνωστός ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος της Suzuki των 1.200 cc, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και τον Boosterjet, τον τρικύλινδρο turbo των 1.000 cc.