Επίσημο teaser για τον αντικαταστάτη του Koenigsegg Agera RS


Η σουηδική εταιρία πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα τον ερχόμενο Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης ένα νέο supercar που αντικαταστήσει το Agera RS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/6/2018

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική είδηση στον μαγικό κόσμο των υπεραυτοκινήτων αφού δεν μιλάμε για ένα ακόμη supercar αλλά για τον αντικαταστάτη του Agera RS που κρατά τον τίτλου του ταχύτερου τετράτροχου στον κόσμο. Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού το Agera RS κατέχει συνολικά τέσσερα ρεκόρ και μένει να δούμε τι παραπάνω μπορεί να καταφέρει το διάδοχο μοντέλο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ονομασία του νέου Koenigsegg, αλλά σχεδιαστικά μπορούμε να υποθέσουμε και από το teaser σκίτσο πως θα έχουμε μια εξέλιξη του Agera RS. Το πιο πιθανό είναι το σύστημα πρόωσης να συνδυάζει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του biturbo V8 των 5,0 lt και για να διαχωριστεί από το Regera δεν θα έχει υβριδικό boost.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε ο Christian von Koenigsegg στο βρετανικό περιοδικό TopGear ανέφερε πως θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της ισχύος κατά 20-30 άλογα, μία μείωση βάρους κατά 20 kg και όριο rpm στις 8.800. Φυσικά θα υπάρχει βέλτιστη αεροδυναμική και μένει να δούμε αν το νέο supercar θα καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα με το Agera RS να κατέχει τα 284,55 (457,94 km/h).