Eπίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach S-Class


Για όσους η απλή S-Class δεν είναι αρκετή, η Mercedes παρουσιάζει την ανανεωμένη Μaybach με μεγαλύτερες διαστάσεις και ακόμα πιο ακραία πολυτέλεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 13/2/2018

Στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει την ανανεωμένη Maybach εκδοχή της S-Class, η οποία απευθύνεται σε ένα πιο VIP κοινό από την "απλή" έκδοση του μοντέλου.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με την  υπόλοιπη γκάμα εντοπίζεται κυρίως στην μάσκα που είναι πιο επιβλητική και με οριζόντιες αντί κάθετες λωρίδες στην εισαγωγή, ενώ οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν μία διάσταση πολυτέλειας στο όλο θέμα.

Η μεγαλύτερη πάντως αλλαγή είναι στο πλάι, κάτι που προκύπτει από την αύξηση του μήκους στα 5,461 μέτρα και του μεταξονίου στα 3,365 μέτρα, κάτι που την καθιστά 25,5 πόντους μακρύτερη από την μεγαλύτερη έκδοση της S-Class. Αυτό όπως είναι προφανές σημαίνει ακόμα μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, που πλέον απολαμβάνουν πρωτοφανείς παροχές σε εξοπλισμό και άνεση.

Το αμάξωμα θα διατίθεται επίσης σε πιο σικάτη εκδοχή με δύο χρωματισμούς, σε εννέα διαφορετικούς συνδυασμούς. Μάλιστα έχει γίνει ειδική επεξεργασία ώστε τα χρώματα να είναι ιδιαίτερα λαμπερά, ενώ ειδική χειροποίητη διεργασία από εξειδικευμένους εργάτες κάνουν την διαδικασία της βαφής ακόμα πιο περίπλοκη και πιο εντυπωσιακή ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Οι αγοραστές έχουν στην διάθεσή τους δύο εκδόσεις. Την S560 4Matic με τον τετράλιτρο V8 με 463 άλογα και 700 Nm ροπής, κάτι που της επιτρέπει να κάνει το 0-100 σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη έκδοση είναι η S650 με εξάλιτρο V12 κινητήρα και 621 άλογα και 1.001 Nm ροπής, με το 0-100 σ' αυτή την περίπτωση να γίνεται σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα.