Επίσημες teaser φωτογραφίες για την Porsche Mission E


Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από το πιο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία του που θα λανσαριστεί μέσα στο 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/3/2018

Εδώ βλέπετε μερικές εικόνες με τους ειδικούς της Porsche να δοκιμάζουν τα συστήματα της Mission E, του ηλεκτρικού sedan που θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και μόνο με μπαταρίες. Όπως φαίνεται το αμάξωμα έχει ένα κουπέ τετράθυρο σχήμα με κοντούς προβόλους και σχετικό μικρό καπό όπου κανονικά σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο υπάρχει ο θερμικός κινητήρας. Επίσης στις φωτογραφίες φαίνεται το μπροστινό μέρος με τους προβολείς και η υποδοχή φόρτισης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Mission E θα έχει ισχύ πάνω από 600 PS με την επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h να μην ξεπερνά τα 3,5 sec. Σύμφωνα πάντα με την Porsche η αυτονομία θα αρκεί θεωρητικά για 500 km με μία φόρτιση.

Μάλιστα οι Γερμανοί περιγράφουν την Mission E ως ένα από τα πιο σοφιστικέ και σπορ αυτοκίνητα που θα έχουν κατασκευαστεί. Επίσης ο CEO της μάρκας Oliver Blume να εκτιμά πως μέχρι το 2030 η πιο δυναμική Porsche θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Και προφανώς αυτή δεν είναι άλλη από την 911.

Από την άλλη ο Blume είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να εγκαταλειφθεί έτσι ξαφνικά το diesel ενισχύοντας την απόφαση της Merkel να μην υπάρξει εμπάργκο στις γερμανικές πόλεις.