Επίσημα το ανανεωμένο Fiat 500X


Παράλληλα με την αισθητική ανανέωση το ιταλικό SUV υποδέχεται τους νέας γενιάς turbo κινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/8/2018

Όπως και στην περίπτωση του αναβαθμισμένου Jeep Renegade που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικές εβδομάδες έτσι και το Fiat 500X έρχεται με την σειρά του να περάσει από ένα facelift. Το οποίο περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στάνταρ LED ημέρας και LED πίσω φωτιστικά σώματα (οι μπροστινοί LED προβολείς είναι προαιρετικοί) που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Magneti Marelli.

Υπάρχει νέα έκδοση εξοπλισμού Urban που πλαισιώνει τις Cross και City Cross με τις χαρακτηριστικές προστατευτικές ποδιές. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο πίνακα οργάνων με νέα γραφικά που παραμένει αναλογικός και πλαισιώνεται από μία οθόνη 3,5 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων έχει στάνταρ την οθόνη αφής Uconnect διάστασης 7 ιντσών, ενώ υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ελέγχου από τους διακόπτες στο τιμόνι. Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός με τα πιο πρόσφατα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης οδηγού.

Και πάμε στις σημαντικότερες αλλαγές και τους νέας γενιάς turbo κινητήρες. Συγκεκριμένα στο νέο τρικύλινδρο του 1,0 lt με τους 120 PS και τα 190 Nm και τον τετρακύλινδρο των 1,3 lt με τους 150 PS και τα 270 Nm. Ο μικρότερος κινητήρας συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο μεγαλύτερης προσφέρεται και με εξατάχυτο διπλοσύμπλεκτο DCT με κίνηση επίσης στους μπροστινούς τροχούς.

Οι turbo εκδόσεις έχουν φίλτρο GPF ενώ υπάρχει και η βασική 1.6 E-Torq με 110 PS. Ευχάριστα νέα αφορούν σε όσους θέλουν να κινούνται με diesel μιας και ο 1.3 των 95 PS και 200 Nm, όπως και ο 1.6 των 120 PS και 320 Nm, αναβαθμίστηκαν σε Euro 6/D-TEMP. To ίδιο ισχύει και για τον δίλιτρο των 150 που προσφέρεται με 9άρι σαζμάν και τετρακίνηση.