Ένα VW Jetta στοχεύει τα 335 km/h!


Η VW κατασκευάζει ένα Jetta για την «εβδομάδα ταχύτητας του Bonneville», που θα διεξαχθεί μεταξύ 11 και 17 Αυγούστου στην έρημο της Utah. Το Jetta εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο TSI κινητήρα και αναμένεται να καταρρίψει με τουλάχιστον 335 km/h το μέχρι στιγμής υπάρχον ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤ.: VOLKSWAGEN AG
  • 26/6/2018

Έπειτα από τη νίκη της στην ανάβαση του Pikes Peak η Volkswagen ήδη σχεδιάζει στις ΗΠΑ την κατάρριψη του επόμενου ρεκόρ. Αυτό αναμένεται να συμβεί με ένα Jetta, το οποίο θα αναπτύξει στην έρημο της Utah τουλάχιστον 335 km/h. Μάλιστα, ο κινητήρας του θα περάσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε στην παραγωγή, αφού θα εξοπλίσει και το Jetta GLI. Η VW δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ισχύ του.

Μία διαφήμιση για το Jetta GLI

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιδιαίτερα χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής του οχήματος, που φτάνει το 0,27. Το αυτοκίνητο είναι σαφώς χαμηλωμένο, εφοδιάζεται με επίπεδους τροχούς, που παραπέμπουν σε δίσκους, ενώ διαθέτει ακόμα και... αλεξίπτωτο, που θα το βοηθήσει στο φρενάρισμα. Το εσωτερικό -ουσιαστικά- είναι κενό, ο οδηγός θα μπορεί να κοιτάζει τα όργανα με τις TFT οθόνες, ενώ για την προστασία του θα φροντίζουν ένα roll cage και ένα κάθισμα bucket με ζώνες 5 σημείων.

Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη από το 2011 το VW Jetta Hybrid κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου υβριδικού μοντέλου και το 2012 σημείωσε ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κινητήρα 1,5 lt.

Το Jetta Hybrid είχε αναπτύξει ταχύτητα 300 km/h

Με βάση το Jetta Hybrid, που έφερε κινητήρα TSI 1,4 lt και είχε ισχύ 170 PS, προέκυψε ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε τελικά συνδυαστική ισχύ 300 PS! Αυτό το αυτοκίνητο έμεινε στην ουσία ίδιο κι απαράλλακτο, με μόνες εξαιρέσεις το χαμήλωμά του, τα ειδικά ελαστικά και τις ζάντες του.

Η μέση ωριαία ταχύτητα των δύο προσπαθειών, που πραγματοποίησε το VW Jetta Hybrid, ήταν 299,842 km/h. Ωστόσο, η υψηλότερη ταχύτητα, που καταγράφηκε ήταν 301,184 km/h. Πάντως, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας της VW έχουν θέσει ήδη στόχο ακόμα ένα ρεκόρ, αυτό των 200 μιλίων την ώρα, δηλαδή των 321,87 km/h...