Εκτιμήσεις της Mercedes-Benz για τα EV μοντέλα της


Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανωτάτων στελεχών της Mercedes-Benz, ως το 2025 οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της αναμένεται να φτάσουν σε ποσοστό 15-25% επί των συνολικών, ετησίως.

  • 19/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ:. MERCEDES-BENZ

Η εκτίμησή τους αυτή τους αναγκάζει ν’ αναπροσαρμόσουν το επενδυτικό πρόγραμμά τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές για την εξέλιξη και κατασκευή καινούργιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Daimler AG θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο εργοστάσιό της στην Tuscaloosa (Alabama) για τη μετατροπή των γραμμών παραγωγής και την επέκταση των εγκαταστάσεων. Σε αυτό κατασκευάζονται ήδη οι C-Class, GLE-Class και GLE-Class Coupe ενώ θα κατασκευάζεται και η Mercedes-Benz EQC, το πρωτότυπο της οποίας βλέπουμε στις φωτογραφίες (Mercedes-Benz EQ).

Στα σχέδια των ανθρώπων της Daimler AG προβλέπεται ότι, εάν χρειαστεί λόγω της ζήτησης, η παραγωγή της C-Class ενδεχομένως να σταματήσει εκεί και να γίνεται σε άλλο εργοστάσιο της εταιρείας. Αυτό όμως αναμένεται να διευκρινιστεί εντός των επόμενων ετών, όπως ανακοινώθηκε.