Δημοπρατείται η πρώτη Bugatti Chiron


Πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο ως μοντέλο παραγωγής μία Chiron θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby για δημοπρατηθεί του χρόνου με στόχο τα 3,2 με 3,6 εκατομμύρια ευρώ!

  • 29/12/2017

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μία καλή επένδυση για έναν συλλέκτη αυτοκινήτων είναι η αγορά ενός σπάνιου και περιορισμένης παραγωγής μοντέλου. Και στην περίπτωση της Chiron κάποιος αποφάσισε να βγάλει ένα μικρό χαρτζιλίκι ζητώντας έως περίπου μισό εκατομμύριο παραπάνω (μία Chiron από τις 500 συνολικά που θα παραχθούν κοστίζει περίπου 3 εκ. ευρώ) σε μία δημοπρασία που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Παρίσι.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες 20 Chiron που κατασκευάστηκαν αρχές 2017 και είχε παραδοθεί στον πελάτη της τον Απρίλιο. Έχει λιγότερα από 1.000 km στο κοντέρ της εκ των οποίων τα μισά έγιναν από τους δοκιμαστές της Bugatti για να διαπιστωθεί η αξιόπιστη λειτουργία του γαλλικού hypercar. Όπως βλέπετε η πρώτη ουσιαστικά Chiron που θα δημοπρατηθεί είναι στην κλασική διχρωμία μαύρου και μπλε.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί πως η Bugatti δεν έχει πάρει κάποια μέτρα προστασίας της εικόνας της Chiron (π.χ. με ιδιωτικό διετές συμφωνητικό μη πώλησης, όπως η Ford με το GT), ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα κερδοσκοπίας.