Δεν θα πιστεύετε τι αύξηση πήρε το αφεντικό της VW για το 2017!


Ο Matthias Muller, ο CEO της VW κατάφερε όχι μόνο να αφήσει το Dieselgate (και τις προσωπικές κατηγορίες εναντίον του) πίσω, αλλά πήρε και μία πραγματικά γεναία αύξηση.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2018

Τί θα λέγατε για μία αύξηση 40% μόλις σε μία χρονιά, την ίδια στιγμή που η εταιρία που διοικείτε λίγο κόντεψε να κλείσει εν μέσω σκανδάλων και σημαντικών προβλημάτων με τις αποζημιώσεις; Όπως φαίνεται στην περίπτωση του προέδρου της VW, Μatthias Muller, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Και όταν λέμε αύξηση δεν την υπολογίζουμε στα 500 ευρώ που παίρνει ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος (και αν τα παίρνει...) αλλά σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Για την ακρίβεια 10,14 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς, μπόνους και μετοχές. Αυτό είναι το ποσό που έβγαλε ο Muller μέσα στο 2017, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της εταιρίας. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο μισθός του είναι... άξιος. Η VW κατάφερε να επανακάμψει από την υπόθεση του dieselgate και σημείωσε ρεκόρ κερδών μέσα στο 2017. Όσο για το σταρ-σύστεμ της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Muller παίρνει περί το 20% περισσότερα από τον συνάδελφό του στην Mercedes, τον Dieter Zetsche, και μάλιστα σε μία χρονιά που η Mercedes και αυτή σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.

Το γκρουπ VW σχεδόν διπλασίασε τα λειτουργικά του έσοδα την περασμένη χρονιά, παρά το γεγονός ότι ο απόηχος του diesegate παραμένει υπαρκτός, και υπάρχουν και αρκετά έξοδα για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η αμοιβή του Muller πάντως έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί μετά το dieselgate για συγκράτηση των χρημάτων που παίρνουν τα υψηλά στελέχη, όμως είναι τέτοια η επίδοση της εταιρίας που αρκετοί μέσα σ' αυτήν δικαιολογούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι υπόλοιποι μάνατζερ της εταιρίας αρκούνται στα λίγα, περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το σύνολο των μελών του ΔΣ της εταιρίας πήρε γύρω στα 50,3 εκατομμύρια ευρώ για το 2017.