Δεν ξανάγινε! Τράκαρε το safety car στο IndyCar! (video)


Στον χτεσινό δεύτερο γύρο του IndyCar που έγινε στο Detroit σημειώθηκε ένα απίστευτο συμβάν και ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/6/2018

Το περίεργο και η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου δεν αφορά σε κάποιο αγωνιστικό που άφησε τα κομμάτια του στην πίστα, αλλά για το ίδιο το αγωνιστικό που εντελώς χαζά έπεσε με δύναμη πάνω στον προστατευτικό τοίχο! Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν (στην κυριολεξία αφού στραπατσαρίστηκε άσχημα) μία Corvette ZR1 και στο κάθισμα του οδηγού βρισκόταν ο Mark Reuss, φανατικός φίλος των αγώνων και υπεύθυνος της εξέλιξης των προϊόντων στην Chevrolet.

Τώρα, κάτι ο ενθουσιασμός, κάτι η υπερβολή και το κακό δεν άργησε να γίνει αφού στην έξοδο της στροφής 2 η ουρά της Corvette γλίστρησε (τρομάρα του, είχε βγάλει off και τα ηλεκτρονικά) για να χτυπήσει άσχημε με το εμπρός μέρος στον τοίχο. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, πέρα από τον εγωισμό του Reuss.

Μάλιστα για λίγα λεπτά «χακαρίστηκε» η σελίδα του Wikipedia και στην σελίδα του Reuss είχε μπει η περιγραφή «…and a professional pace car crasher» (σε ελεύθερη απόδοση επαγγελματίας στουκαδόρος αυτοκινήτων ασφαλείας). Για την ιστορία να πούμε πως ο αγώνας συνεχίστηκε με άλλο pace car (ή safety car) και επαγγελματία οδηγό αγώνων. Και μάλλον όλοι θα θυμούνται το συγκεκριμένο αγώνα στο Detroit για αυτό το περίεργο συμβάν.