ΒΜW X8: H ΒΜW ετοιμάζει ένα ακόμα πιο πολυτελές SUV;


Πριν ακόμα παρουσιαστεί η επερχόμενη X7, φήμες θέλουν την BMW να ετοιμάζει ένα ακόμα πιο πολυτελές μοντέλο, την Χ8.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW
  • 25/3/2018

Mε την γκάμα της σειράς Χ να γεμίζει κάθε κενό, είναι προφανές ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει την BMW από το να προωθήσει στην αγορά ακόμα περισσότερα SUV. Ήδη γνωρίζουμε ότι μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί η πολυτελής επταθέσια Χ7, όμως πληροφορίες μέσα από το εργοστάσιο θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει ένα ακόμα μεγάλο μοντέλο, την Χ8.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα όχημα, που όπως όλα τα ζυγά της σειράς Χ (δηλαδή Χ2, Χ4 και Χ6) θα έχει μία πιο κουπέ εμφάνιση και έναν πιο σπορ χαρακτήρα από την "τετράγωνη" αισθητική της Χ7. Αυτό μοιάζει αρκετά λογικό, αν και οι πηγές υποστηρίζουν ότι δεν θα πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για ένα ακόμα πιο πολυτελές και ακριβό SUV στα πλαίσια της Rolls Royce Cullinan (η οποία ανήκει και αυτή στην BMW). 

Πάντως ακόμα και αν η προοπτική ενός τέτοιου μοντέλου φαντάζει υπερβολική, η αγορά για ακριβά SUV πολυτελείας υπάρχει, τόσο στην Αμερική όσο και στην Κίνα, όπου οι αριθμοί ανεβαίνουν γεωμετρικά. Στην πράξη μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει τις ανέσεις και τους χώρους μιας 7άρας με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τον ιδιοκτήτη και κορυφαίες ανέσεις για πολύ ιδιαίτερους πελάτες.

Μένει να δούμε αν όντως αυτό το μικρό αλλά αρκετά δυναμικό κομμάτι της αγοράς είναι ικανό να οδηγήσει την BMW στην παραγωγή της Χ8 ή ο ρόλος αυτός θα μείνει τελικά στην Rolls Royce.