BMW M: Τα μηχανικά κιβώτια δεν εξυπηρετούν κάτι αλλά θα επιμείνουμε σε αυτά


Τα αυτόματα κιβώτια γίνονται σιγά σιγά ο κανόνας λόγω κατανάλωσης και ρύπων αλλά υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται. Ακόμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/8/2018

Πριν από λίγο καιρό και στα πλαίσια των αλλαγών και προσαρμογών για το WLTP η BMW ανακοίνωσε πως κάποια μοντέλα της θα είναι πλέον διαθέσιμα αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια. Ευτυχώς την άποψη αυτή δεν την συμμερίζονται και στην M Division, καθώς ο επικεφαλής της Frank van Meel μιλώντας στο αμερικανικό Car and Driver δήλωσε πως «τα μηχανικά κιβώτια δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά όσο τα αυτόματα. Είναι πιο αργά σε ότι αφορά τις αλλαγές και απαιτούν περισσότερο καύσιμο. Στην πραγματικότητα δεν έχουν νόημα, όπως οι πελάτες ψήφισαν με τα πορτοφόλια τους υπέρ τους».

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως πολλοί από όσους αγοράζουν τα μοντέλα της M Division δεν ενδιαφέρονται όσο για τα αρνητικά και πολύ απλά θέλουν μηχανικά κιβώτια. Έτσι στο άμεσο μέλλον οι M2, M4 και στην πορεία και η καινούργια γενιά της M3 θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες και με μηχανικά κιβώτια. Για τη συνέχεια o van Meel πάντως άφησε ανοιχτό το παραθυράκι της κατάργησής τους λέγοντας πως είναι θέμα ζήτησης.

Πάντως γεγονός είναι πως και στην M Division πολλά μοντέλα είναι αποκλειστικά αυτόματα. Μοντέλα όπως η X5 και X6 M, οι αντίστοιχες X3 και X4 που θα ακολουθήσουν και βέβαια και η κορυφαία M5.