BMW M2 Competition: Με 410 άλογα και πιο σπορ στήσιμο


Η BMW παρουσίασε πρόσφατα την M2 Coupe Edition Black Shadow, ώστε να σταματήσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τη «βασική» Μ2 και για το αν θα υπάρξει μία ακόμα πιο ισχυρή έκδοσή της.

  • 19/3/2018

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν πρόκειται να περιμένουμε πολύ ακόμη για να δούμε την M2 Competition, αφού προηγουμένως η BMW θα μας δώσει μία πρόγευση του ακόμα πιο καυτού coupe της στο άμεσο μέλλον. Αναμενόμενη ημερομηνία της πρεμιέρας; Η 25η Απριλίου! Τόπος; Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου!

Η Μ2 Competition θα χρησιμοποιεί μία παραλλαγή του γνωστού εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα, που προέρχεται από τη μεγαλύτερη M4 Coupe. Για λογαριασμό της «πειραγμένης» M2 η ισχύς θα φτάνει τα 410 PS, ενώ η ροπή θα πλησιάζει τα 500 Nm. Έτσι, σε σχέση με την ήδη γνωστή μας Μ2 η ισχύς θα είναι περισσότερη κατά περίπου 40 PS και η ροπή κατά 37 Nm.

Χάρη στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, η M2 Competition θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h κατά τουλάχιστον 1 sec λιγότερο σε σχέση με την απλή Μ2, κάτι που σημαίνει πως για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ο σχετικός χρόνος θα είναι 4,3 sec! Αντιθέτως, εξαιτίας του ηλεκτρονικού περιοριστή, η τελική ταχύτητα δε θα αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό και αναμένεται να φτάνει τα 250 ή 270 km/h (η 2η περίπτωση θα ισχύσει, εφόσον γίνει παραγγελία του «πακέτου» M Driver).

Πέρα από την «υιοθέτηση» ενός πιο ισχυρού κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, η M2 Competition λέγεται πως θα έχει και μία ελαφρώς πιο «καυτή» εμφάνιση, ιδιαίτερα στην πρόσοψη και στο πίσω μέρος της, αφού θα φέρει πλευρικούς καθρέφτες “Μ”, αλλά και νέα χρώματα. Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε νέα σχεδίαση και στις ζάντες, μαζί με κάποιες μικροαλλαγές και στο εσωτερικό.

Σε σχέση με την ήδη γνωστή έκδοση της BMW M2, η Competition αναμένεται να στοιχίζει τουλάχιστον 10.000 ευρώ επιπλέον. Θυμίζουμε ότι η γνωστή BMW M2 κοστίζει στη χώρα μας 77.890 ευρώ.