BMW 740e iPerformance: Με νέο ηλεκτροκινητήρα και 396 άλογα!


Η BMW 740e iPerformance του 2019 θα εφοδιαστεί με έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

  • 29/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΒMW

Η BMW 740e iPerformance παρέχει ένα εντυπωσιακό μείγμα πολυτέλειας και αποδοτικής κατανάλωσης καυσίμου, αλλά οι φανατικοί φίλοι της βαυαρικής εταιρείας είναι πιθανό να συγκρατηθούν και να μην προχωρήσουν στην αγορά αυτού του sedan, αφού κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η «7άρα» θα φέρει το 2019 πολλές σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Στην έγκυρη πηγή BMW Blog αναφέρεται πως έχουν ενημερωθεί για την παρακάτω είδηση ως εξής: Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα φέρει ένα δίλιτρο TwinPower Turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, έναν εκσυγχρονισμένο ηλεκτροκινητήρα και νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ωστόσο οι πηγές μας υποστηρίζουν πως η συνδυαστική ισχύς του θα φτάνει τα 396 PS, ενώ η αυτονομία -σε κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα- θα είναι μεγαλύτερη.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο ενδέχεται να ονομαστεί 745e iPerformance και αναμένεται να διατίθεται με σύστημα επαγωγικής φόρτισης, όπως η 530 iPerformance.

Εκτός από τους νέους κινητήρες, η Σειρά 7 αναμένεται να υιοθετήσει ένα νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων, το “Live Cockpit”. Σύμφωνα με τις πηγές μας, η οθόνη του θα είναι παρόμοια με αυτές, που γνωρίσαμε στα πρωτότυπα της Σειράς 8 της Z4.

Η 2018 740e xDrive iPerformance, εκτός από το δίλιτρο TwinPower Turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, θα εφοδιάζεται επίσης με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 9,2 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα, ισχύος περίπου 112 PS και ροπής 250 Nm. Οι δύο παραπάνω κινητήρες εξασφαλίζουν συνδυαστικά σε αυτήν την BMW ισχύ της τάξης των 327 PS και ροπή 500 Nm. Έτσι, θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα περίπου 100 km/h σε 5,1 sec και να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά ακόμα και για 22 km!