Αυτοκίνητο ή σπίτι; Τι θα αγοράζατε με 250.000 ευρώ;


Η εταιρία πολυτελών αυτοκινούμενων Jayco Embark Luxury από την Αμερική σας δίνει την απάντηση: Και τα δύο μαζί σε... ένα.

  • 21/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Αν σας βρίσκονται περί τα 250.000 ευρώ και θέλετε να βρείτε στέγη χωρίς όμως να έχετε μπλέξετε με την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα συναφή, υπάρχει και η λύση του αυτοκινούμενου. Όχι όμως ενός τυχαίου αυτοκινούμενου, αλλά της καλύτερης και πιο extreme μάρκας στον κόσμο, της Jayco Embark Luxury.

To νέο της μοντέλο που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες σε έκθεση στις ΗΠΑ είναι πραγματικά πέρα από κάθε περιγραφή. Όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογγραφίες, πρόκειται για μία υπερπολυτελή σουίτα πάνω σε ρόδες. Πανάκριβα και ακραίας χλιδής υλικά καλύπτουν κάθε γωνιά της υπερκατασκευής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που πολλοί θα ζήλευαν για τα κανονικά τους σπίτια.

Από τα δεκάδες στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο, ξεχωρίζουμε το home cinema που διαθέτει μία 50άρα LED HDTV με soudbar και ειδικές πολυθρόνες με ηχεία για μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Η κουζίνα έχει μεγάλο ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, νεροχύτη και πολλά άλλα που συναντάμε και σε απλά αυτοκινούμενα, μόνο που εδώ είναι οι ακριβότερες μάρκες με ειδικές custom κατασκευές κορυφαίας πολυτέλειας και χλιδής.

Υπάρχει τηλεκοντρόλ που ελέγχει τα πάντα μέσα στον χώρο των επιβατών, ένα πολύ χλιδάτο μπάνιο και ένας αρκετά "ψαγμένος" εσωτερικός φωτισμός με LED που αλλάζουν χρωματισμό ανάλογα με την διάθεση της στιγμής. Οι τηλεοράσεις που υπάρχουν είναι ακόμα δύο(!), μία 32άρα ΗDTV στην κρεματοκάμαρα και άλλη μία 39 ιντσών στον εξωτερικό χώρο, για να βλέπεις ποδόσφαιρο την ώρα που ψήνεις λουκάνικα στην ύπαιθρο.

Πέρα από όσα βλέπουμε,, η λίστα των εξτρά είναι ατελείωτη, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακόμα και... τζάκι. Η τιμή του ξεκινά από τα 250.000 ευρώ για την «βασική» έκδοση και μπορεί ν' ανέβει όσο ψηλότερα επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του.