Αυτοί θα είναι οι κινητήρες της νέας Mercedes-Benz A-Class


Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πληροφορίες σχετικές με την παλέτα των κινητήρων, που θα εφοδιάσουν την επόμενη γενιά της A-Class!

  • 28/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ

Η συνεργασία της Mercedes-Benz και της Renault συνεχίζεται στον τομέα των κινητήρων και σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά της A-Class, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες επίσημες εικόνες από το εντελώς νέο σαλόνι της. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τα μικρού κυβισμού diesel μηχανικά σύνολα, ενώ ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας θα είναι αυτός που θα τοποθετηθεί και στη νέα E-Class.

Οι κινητήρες της νέας A-Class επιγραμματικά

Με την έναρξη της εμπορικής πορείας της η νέα A-Class θα εφοδιάζεται με το γνωστό από τη Renault κινητήρα των 1,5 λίτρων στην έκδοση A180d. Το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν οι δίλιτρες diesel εκδοχές A200d (με 150 PS) και A220d (με 190 PS), οι οποίες θα συνδυάζονται και με το σύστημα τετρακίνησης 4-Matic.

Οι βενζινοκινητήρες θα ξεκινήσουν την... καριέρα τους τον Απρίλιο με τον τετρακύλινδρο 1.4 της Renault (160 PS) στην έκδοση Α200. Το φθινόπωρο θα λανσαριστεί η Α180, η οποία θα εφοδιάζεται επίσης με κινητήρα 1,4 λίτρων, αλλά η ισχύς του θα φτάνει τα 136 PS, ενώ θα δούμε και την Α 220e, μία plug-in-hybrid έκδοση, η οποία θα φέρει μπαταρία 13,7 kWh και θα έχει αυτονομία περίπου 70 km.

Την ίδια εποχή θα κυκλοφορήσει και η πρώτη δυναμική A-Class, η AMG A35, στην οποία θα τοποθετηθεί ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας της Mercedes-Benz, ισχύος 299 PS. Μάλιστα, αυτό το μοντέλο θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt, γεννήτρια με ιμάντα και κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ενώ το 2019 θα δούμε και την AMG A45 4-Matic, ισχύος 408 PS, που θα φέρει ανάλογη τεχνολογία!