Αυτό θα είναι το νέο VW Τοuareg


Στην έκθεση του Πεκίνου η VW θα παρουσιάσει το νέο Touareg με εντελώς νέο αμάξωμα και όλη την σύγχρονη τεχνολογία των SUV του γκρουπ.

  • 10/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Σε μία κίνηση με μεγάλη συμβολική -και εμπορική, βεβαίως- αξία, η VW "παρακάμπτει" την έκθεση της Γενεύης και στις 23 Μαρτίου, στην αντίστοιχη έκθεση στο Πεκίνο, θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του μεγάλου SUV της, του Touareg, η πααγωγή του οποίου θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Σχεδιασμένο από τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας Klaus Bischoff, θα έχει στοιεία από το Arteon κυρίως στην μάσκα, και πιο δυναμικές γραμμές στο πλάι και το πίσω μέρος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την VW θα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά πάνελς στον πίνακα οργάνων, με ένα εντελώς νέο σύστημα infotainment, ενώ μεταξύ των άλλων που θα εφοδιάζεται θα είναι η τετραδιεύθυνση, αερανάρτηση (ανάλογα την έκδοση και σύστημα σταθεροποίησης σε περίπτωση κινδύνου ανατροπής.

Κάτω από το αμάξωμα θα βρίσκεται η πλατφόρμα ΜLB Evo την οποία χρησιμοποιούν και τα αντίστοιχα μοντέλα του γκρουπ όπως το Audi Q7 ή η Porsche Cayenne. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην εταιρία να κρατήσει το βάρος αισθητά χαμηλότερα από το προηγούμενο μοντέλο κάτι που φυσικά θα έχει και αντίκτυπο στην κατανάλωση καυσίμου. 

Σε ότι αφορά τους κινητήρες θα υπάρχει διαθέσιμη μία μεγάλη ποικιλία μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, με την πρώτη "φουρνιά" του μοντέλου να εφοδιάζεται με δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζίνης, 3λιτρο V6 βενζίνης με περίπου 270 άλογα και έναν πετρελαιοκινητήρα πάλι στα 3 λίτρα με 340 άλογα.

Αργότερα η εταιρία θα μεγαλώσει την γκάμα των επιλογών, μεταξύ των οποίων θα υπάρχει μία έκδοση με τα χαρακτηριστικά "R", η κορυφία με τον V8 TDI ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και plug-in υβριδική.