Aυτό είναι το νέο σήμα των Μini από το 2018


Με ένα νέο και πιο διακριτικό λογότυπο ετοιμάζεται η Mini για τη νέα δεκαετία και την ηλεκτρική της εποχή. 

  • 17/12/2017

Mε ένα νέο λογότυπο θα βρει η καινούργια χρονιά την γκάμα των αυτοκινήτων της Mini. Όπως βλέπουμε και από την φωτογραφία, διατηρείται το βασικό μοτίβο του φτερωτού τροχου με το όνομα της μάρκας στο κέντρο του με κεφαλαία, όμως έχει γίνει πιο απλό και χωρίς σκιές έτσι ώστε τα γραφικά των δύο διαστάσεων να δίνει μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση της  ταυτότητας της μάρκας και μεγαλύτερη σαφήνεια στην χρήση του (από τα αυτοκίνητα έως έντυπα και διαδίκτυο).

Το νέο λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου ανοίγει μια νέα εποχή στην ιστορία του σήματος του Mini που επαναφέρει τις κλασικές αξίες της μάρκας. Το σήμα του εμβληματικού αυτοκινήτου του 20ού αιώνα είχε περάσει από πολλά στάδια, μέχρι την επαναφορά της μάρκας στην αγορά υπό την σκέπη της ΒΜW όπου υιοθετήθηκε ο φτερωτός τροχός, σε τρισδιάστατη απεικόνιση στα αρχικά μοντέλα.

Κατά την πορεία του μοντέλου το σήμα άλλαξε ελαφρά φθάνοντας στις ημέρες μας όπου πλέον γίνεται δύο διαστάσεων και εμφανώς απλούστερο και πιο δυναμικό. Όλο αυτό είναι σίγουρο ότι συνδυάζεται και με την γενικότερη στροφή της εταιρίας προς την ηλεκτροκίνηση, όπου ένα νέο σήμα όπως αυτό ταιριάζει πολύ καλύτερα στις γραμμές και το προχωρημένο design των επερχόμενων EV Mini που θα εμφανιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παναγιώτης Τριτάρης