Από που και πότε ξεκίνησαν όλα για την Suzuki;


Η ιστορία της ιαπωνικής εταιρίας ξεκινά από το 1909 αλλά για περίπου μισό αιώνα κανείς δεν γνώριζε την Suzuki και την σχέση της με τα αυτοκίνητα. Για την ακρίβεια η Suzuki Loom Works είχε ιδρυθεί από τον Michio Suzuki και είχε σχέση με την υφαντουργία και τη κατασκευή σχετικών μηχανημάτων.

  • 2/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
 

Το 1937 η Suzuki ξεκίνησε την έρευνα και εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου αλλά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μετάφερε τα πλάνα της μάρκας για την δεκαετία του 1950. Νωρίτερα οι Ιάπωνες είχαν επικεντρωθεί στα δίκυκλα. Ωστόσο η ιδέα της παραγωγής ενός αυτοκινήτου για την ιαπωνική αγορά ήταν στις πρώτες προτεραιότητες και το 1955 παρουσιάστηκε το Suzulight με ρυθμό παραγωγής 3-4 αυτοκίνητα το μήνα.

Το 1961 το τμήμα παραγωγής μηχανοκίνητων οχημάτων διαχωρίστηκε από τις λοιπές δραστηριότητες της μάρκας και ουσιαστικά το πρώτο επίσημο όχημα με τα σήματα της Suzuki λανσαρίστηκε το 1965 με την ονομασία Front 800. Το περίπου τρίμετρο Suzulight είχε προετοιμάσει το έδαφος αφού ήταν ελαφρύ (περίπου μισό τόνο), πρακτικό και κυρίως φτηνό με δίχρονο δικύλινδρο μοτεράκι χωρητικότητας 359 cc.