Απίστευτος χρόνος από την Porsche GT3 RS στο Nurburgring (Vid)


O ταχύτερος γύρος που έκανε η GT3 RS ήταν στα 6:56.4 ο οποίος ήταν καλύτερος κατά 24 ολόκληρα δευτερόλεπτα από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 20/4/2018
Και το κυνήγι των χρόνων στο Nurburging καλά κρατεί. Αυτή την φορά βέβαια δεν πρόκειται για κάποιο ρεκόρ, αλλά για έναν εξαιρετικό χρόνο που έκανε η Porsche GT3 RS στην απίστευτα δύσκολη και απαιτητική διαδικασία της "Πράσινης Κόλασης" των 20,6 χιλιομέτρων.
 
 
Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Porsche, το ρεκόρ έγινε στις 16 Απριλίου, με την πίστα να βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση θερμοκρασίας, και οδηγό  του αυτοκινήτου τον Kevin Estre. Η πισταδόρικη GT3 RS φορούσε κάποια ειδική έκδοση των Michelin Pilot 2 (τα οποία όμως σε λίγο καιρό αφού πάρουν έγκριση θα κυκλοφορούν κανονικά στην αγορά) διαστάσεων 265/35 ZR 20 εμπρός και 325/30 ΖR 21 πίσω.  
 
 
Ο χρόνος των 6 min και 56 sec είναι ενδεικτικός των ικανοτήτων του αυτοκινήτου και είναι επίσης και 24 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από την προηγούμενη έκδοση. Μάλιστα όπως σημειώνει η Porsche, το αυτοκίνητο έκανε 4 γύρους για την επίτευξη του ρεκόρ, και όλοι τους ήταν κάτω από τα 7 λεπτά.
 
 
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση της 911 εφοδιάζεται με έναν 4λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 520 ίππους και 460 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου PDK. 
 
 
Ο χρόνος της GT3 RS πέρα από εντυπωσιακός από μόνος του αξίζει να σχολιαστεί και υπό το πρίσμα ότι είναι η πιο γρήγορη ατμοσφαιρική 911 στην ιστορία, καθώς το απόλυτο ρεκόρ (και στο Ring) έχει η σαφώς πιο extreme και πολύ πιο δυνατή 911 GT2 RS με 6 min και 47 sec.
 
 
Παρ' όλα αυτά, όπως επισημαίνει και η Porsche, οι χρόνοι αυτοί είναι ισάξιοι της 918 Spyder, ενός πανάκριβου και εξωτικού hypercar της εταιρίας πριν μερικά χρόνια (το 2013 για την ακρίβεια), κάτι που δείχνει εκτός των άλλων και την σημαντική εξέλιξη των αυτοκινήτων της μέσα στο πέρασμα του χρόνου.