Απεργία στην Fiat κόντρα στην μεταγραφή του Ronaldo στην Γιούβε


Οι αντιδράσεις που είχαν ξεσηκώσει οι φήμες για την μεταγραφή του Ronaldo στην Γιουβέντους, μετατρέπονται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση των εργαζομένων με την εταιρία, καθώς μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία στο εργοστάσιο Melfi.
 

  • 11/7/2018

H απεργία των εργατών θα γίνει από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπερβολικό ποσό που ξοδεύτηκε για την αγορά του παίκτη. Οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ (σύν άλλα τόσα προς την Ρεάλ), την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Fiat υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει αυξήσεις εδώ και πολλά χρόνια

Όπως δήλωσε το συνδικάτο τους είναι απαράδεκτο την ίδια στιγμή που το γκρουπ FCA και η εταιρία CNHI ξοδεύουν τόσα εκατομμύρια για την αγορά ενός παίκτη, ζητούν από της εργάτες να συνεχίζουν να κάνουν θυσίες. "Μας έχουν πει ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να εμφανιστούν τα καινούργια μοντέλα, τα οποία όμως ποτέ δεν ήρθαν. Και ενώ οι οικογένειες σφίγγουν τις ζώνες τους όλο και περισσότερο, η εταιρία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν και μόνο άνθρωπο. Είναι σωστό αυτό ένας άνθρωπος να παίρνει τόσα χρήματα όταν ένας απλός εργαζόμενος δεν καταφέρνει να βγάλει τον μισό μήνα;" αναφέρουν στην δήλωση του συνδικάτου.

Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας: "Οι εργάτες της Fiat έκαναν την εταιρία αυτό που είναι εδώ και τρεις γενεές. Και ως αντίκρυσμα παίρνουν μία μίζερη ζωή. Η εταιρία θα πρέπει να επενδύσει σε νέα μοντέλα, και να εγγυηθεί το μέλλον των χιλιάδων εργαζόμενών της και την τύχη μόνο ενός. Η εταιρία θα έπρεπε να βάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων της πρώτα, αλλά αυτή προτιμά τον κόσμο του θεάματος και οτιδήποτε άλλο. Γι' αυτό τον λόγο οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία από τις 22.00 την Κυριακή μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης στις 17 Ιουλίου".

Όπως και να έχει η περίπτωση της μεταγραφής του Ronaldo είναι ξεκάθαρο ότι ξεχείλισε το ποτήρι των εργαζομένων στην Fiat, μετά μάλιστα και τις ανακοινώσεις του Marchionne την 1η Ιουλίου που έβαζε στο περιθώριο την ιστορική ιταλική μάρκα. Δύσκολοι οι καιροί για την Fiat και η λάμψη ενός σταρ και ίσως ένας τίτλος στο Champions League μάλλον δεν θα βοηθήσει σε τίποτα ώστε να ανακάμψει η άλλοτε Μεγάλη Κυρία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.