Άνοδος και χαμόγελα στην Aston Martin


Το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά από τα τελευταία εννέα έτη με τις πωλήσεις της βρετανικής φίρμας να ωθούνται από την DB11 και την αυξημένη ζήτηση στις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και φυσικά της βρετανικής.

  • 5/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συνήθως αναφερόμαστε στις πωλήσεις των Ferrari και των Lamborghini αλλά δεν κρύβω πως διατηρώ μία μεγάλη αδυναμία στις σχεδιαστικά πανέμορφες Aston Martin. Και πέρυσι ήταν η καλύτερε σεζόν εδώ και χρόνια αφού η DB11 ήταν ο μπροστάρης σε μία αύξηση κατά 58% και σε σχέση με το 2016. Συγκεκριμένα το 2017 πωλήθηκαν 5.117 μοντέλα Aston Martin ανεβάζοντας τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας στα 180 εκατομμύρια στερλίνες.

Στην ισχυρή άνοδο των πωλήσεων φυσικά συνέβαλλαν και τα άλλα μοντέλα της Aston Martin, όπως είναι οι DB4 GT και η περιορισμένης παραγωγής γκάμα της Zagato. Το 2018 αναμένεται να έχει ανάλογη πετυχημένη διαδρομή για την βρετανική φίρμα μιας και σε μερικές εβδομάδες ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις της γοητευτικής Vantage. Νέα μοντέλα θα ακολουθήσουν, όπως είναι η διάδοχος Lagonda, το πρώτο SUV της μάρκας και ένα νέο κεντρομήχανο supercar.