Ας ξανασυστηθούμε


Έχει περάσει ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο είχαν σιγήσει οι κινητήρες, δεν ακούγονταν ελαστικά και «κλικ» από τις φωτογραφικές μηχανές ή τα πληκτρολόγια των υπολογιστών. Το Car and Driver όμως είναι πάλι εδώ. Αξίζει λοιπόν μια μικρή αναφορά στο τι είναι αυτό το περιοδικό.

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1955 ως Sports Cars Illustrated και το 1961 μετονομάστηκε με τη σημερινή του ονομασία: Car and Driver. Ένα όνομα, ένας τίτλος που έχει γίνει διεθνώς συνώνυμο της αδέσμευτης αυτοκινητικής δημοσιογραφίας.

Στο ελληνικό Car and Driver από το 1989 δεν έχουμε αποκλίσεις, ούτε στο ύφος ούτε στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Συνειδητά στεκόμαστε δίπλα στον κάθε αναγνώστη, γινόμαστε «ένα» με τα θέλω του, με τις ανάγκες του με τις απαιτήσεις του για πληροφορία, για άποψη, για τεκμηρίωση, για διασκέδαση...

Διαθέτουμε όργανα μετρήσεων υψηλής ακρίβειας με τα οποία δοκιμάζουμε τα αυτοκίνητα και τα αξιολογούμε με τρόπο αντικειμενικό, κάτι που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο (και στις μέρες μας θεωρείται πολυτέλεια).

Ταξιδεύουμε κάθε μήνα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου για να έχουμε τις πρώτες οδηγικές εμπειρίες από κάθε νέο αυτοκίνητο.

Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πηγή της πληροφορίας, τους ανθρώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών, για να έχετε πάντα την πληρέστερη ενημέρωση είτε αυτή αφορά ένα απλό facelift είτε τη γέννηση ενός νέου αυτοκινήτου.

Δοκιμάζουμε και φωτογραφίζουμε αυτοκίνητα δημιουργώντας θέματα αντικειμενικά, τεκμηριωμένα με υψηλή αισθητική.

Έχουμε δημιουργήσει τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα το Car and Driver 10 Best, μια διαδικασία εφάμιλλη και εξίσου σημαντική στις ΗΠΑ με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», που χαίρει εκτίμησης μεταξύ των αναγνωστών του Car and Driver. Και δεν είναι λίγοι αυτοί...Βλέπετε, σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα πιάνουν ένα Car and Driver στα χέρια τους, από τις ΗΠΑ και την Ισπανία, μέχρι την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ελλάδα.

Όσοι μας γνωρίζετε ήδη «καλώς ανταμωθήκαμε», όσοι μας έρχεστε για πρώτη φορά «καλώς ήλθατε».