Χρυσόστομος Καρέλλης: Έτοιμος για το EKO Acropolis Rally 2018 με νέο «όπλο» (video)


Ένα αυτοκίνητο-ορόσημο στην κατηγορία του, ένας οδηγός με γνώση, αγάπη για τη φίρμα και μεράκι αποτελούν έναν πολλά υποσχόμενο συνδυασμό για το επερχόμενο EKO Acropolis Rally.

  • 24/5/2018

Ο λόγος για τον Λαμιώτη Χρυσόστομο Καρέλλη, ο οποίος μεγαλώνοντας –κυριολεκτικά- μέσα σε αυτοκίνητα της Citroen, (ο πατέρας του Τάκης Καρέλλης είναι η "ψυχή" της γαλλικής φίρμας στη Φθιώτιδα) και με τις ακροπολικές ειδικές «μέσα στα πόδια του» δεν άργησε να καταλάβει ότι οι αγώνες θα μπορούσαν να είναι μέρος της ζωής του. Αν και ήδη μετρά μια δεκαετία σε αγώνες μόλις πέρυσι πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο Ράλι Ακρόπολις με Peugeot 208 VTI R2, ενώ για το φετινό Ακρόπολις ο Χρυσόστομος απέκτησε ένα σχεδόν καινούργιο DS3 R3-MAX του 2017.  

To DS3 R3-MAX είναι ένα εντυπωσιακό «εργαλείο» για όποιον θέλει να συμμετάσχει σε αγώνες. Η κληρονομιά των 8 Πρωταθλημάτων στο WRC έχουν καταστήσει αυτό το αυτοκίνητο τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις, το κράτημα, αλλά και την ευκολία στο χειρισμό, με 6άρι σειραϊκό κιβώτιο με ημιαυτόματη αλλαγή σχέσεων, ενισχυμένα στοιχεία σε μετάδοση, φρένα, αναρτήσεις κλπ. Αντίστοιχη φροντίδα έχει δεχθεί και το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1,6 λίτρων με απόδοση 234 ίππων μόλις στις 4.750 rpm  και 430 Nm ροπής στις 3.000 rpm.

Το πλήρωμα του Χρυσόστομου Καρέλλη και του συνοδηγού του Ηλία Παναγιωτούνη θα συμμετάσχει στην κλάση RC3 και στο ERC3 με μια 14άδα ελαστικών να είναι τα μόνα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στη φετινή προσπάθεια τους όχι απλά για τον τερματισμό αλλά και για διάκριση στην κατηγορία του θα προστρέξουν ως αρωγοί η Citroen Ελλάς και η Total Hellas. Επίσης για τη συμμετοχή του στο φετινό EKO Acropolis Rally o Χρυσόστομος θα έχει την τεχνική υποστήριξη ιταλικής ομάδας, η οποία θα πλαισιωθεί από μηχανικούς της Καρέλλης ΕΠΕ.

Ο Χρυσόστομος θεωρεί ότι θα βρει γρήγορα τα «πατήματά» του στο χώμα αν και το αυτοκίνητο είναι στη διάθεσή του πολύ λίγο καιρό και μόνο το Ράλι Φθιώτιδας στο οποίο συμμετείχε στο ασφάλτινο σκέλος του έδειξε τι είναι ικανό το αυτοκίνητο να κάνει. Βρίσκει τη Μενδενίτσα φοβερή ως ειδική ενώ θεωρεί ότι το φετινό Ακρόπολις μπορεί να προσφέρει πολύ θέαμα.

Μετρημένος, ευγενικός, ήρεμος και με απόλυτο έλεγχο, ο Χρυσόστομος Καρέλλης δεν αρνήθηκε μια μικρή διαδρομή σε καθέναν από τους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθήσαμε στην Παύλιανη, σε μια ειδική εκδήλωση τα αποκαλυπτήρια του φετινού του αγωνιστικού, του DS3 R3-MAX.

Η εκκίνηση του φετινού αγώνα θα πραγματοποιηθεί στο πιο χαρακτηριστικό σημείο: Κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης, την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν όλα τα αυτοκίνητα και θα κατευθυνθούν για την πρώτη ειδική, στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι για άλλη μια φορά η φιλόξενη πόλη της Λαμίας, εδώ που είναι και το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας CITROEN KARELLIS, στην οποία τα πληρώματα θα φτάσουν μετά και τη 2η Ειδική Διαδρομή της ημέρας που είναι η “Θήβα”. Η 2η μέρα του EKO RALLY ACROPOLIS 2018 περιλαμβάνει 6 Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες- “Νέα Άμφισσα”, “Δροσοχώρι” και “Παλαιοχώρι- Μενδενίτσα”). Την 3η μέρα του αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν άλλες τέσσερις Ειδικές, συμπληρώνοντας ένα σύνολο 12 Ειδικών Διαδρομών, για να τερματίσουν στη Λαμία μετά τα δύο περάσματα από “Γραμμένη” και “Δίβρη”.

Εκτός του ERC (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ), το EKO RALLY ACROPOLIS 2018 θα προσμετρά βαθμολογικά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων. Με την υποστήριξη της της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας CITROEN, του Ομίλου ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ και των λιπαντικών της TOTAL, η συμμετοχή της CITROEN KARELLIS θα διεκδικήσει ένα ακόμα πολύ καλό αποτέλεσμα.