Oι 24 Ώρες του Le Mans


Για 86η φορά, άνθρωποι και μηχανές θα αναμετρηθούν τόσο μεταξύ τους, όσο και αναφορικά με την αντοχή τους. Θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν εαυτόν, ατυχίες, αντιπάλους. Στο τέλος, θα υπάρξει ένας νικητής αλλά όλοι θα έχουν κερδίσει αυτογνωσία και ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους στον διασημότερο αγώνα αντοχής: τις 24 Ώρες του Le Mans. Το Car and Driver καλύπτει τον αγώνα με τον Γιάννη-Μάριο Παπαδόπουλο ο οποίος βρίσκεται στη θρυλική πίστα και μεταδίδει τα τελευταία νέα από τον πιο σπουδαίο αγώνα του WEC.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/6/2018

Ο θρυλικός αγώνας διατηρεί τον χαρακτήρα του παρά τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί από το 1923, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά. Ο σκοπός του παραμένει ο ίδιος. Να είναι ένα πεδίο όπου οι κατασκευαστές θα παρουσιάζουν οχήματα ταχύτατα αλλά και αξιόπιστα στη διαρκή πίεση.
Ταυτόχρονα, έχει την απαράμιλλη αίγλη η οποία διαμορφώθηκε διαχρονικά από επικές νίκες, τραγικά συμβάντα, συμμετοχή σε αυτόν μυθικών ονομάτων του motorsport.
Έγινε το σημαντικότερο αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς, αργότερα έφθινε σε ένα κοινωνικό γεγονός, ακόμα και «πολιτιστικό». Όμως, πέρα από τις όποιες κατά καιρούς παραφθορές, στην ουσία του παραμένει η σημαντικότερη διοργάνωση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου, κλασικά στις 15:00’ ώρα Γαλλίας, θα δοθεί η εκκίνηση. Έκτοτε και για μία ημέρα, οι αγωνιζόμενοι και οι μηχανικοί τους θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Οι γραφικές εικόνες από τα περάσματα των αυτοκινήτων κατά το σούρουπο, τη νύχτα και την αυγή της Κυριακής 17 Ιουνίου είναι για τους θεατές. Όμως, για όσους συμμετέχουν στον αγώνα είναι μια υπέρτατη δοκιμασία.
Μία ημέρα, μια ζωή...