Επενδύει στο ηλεκτροκίνητο motorsport η Ford!


Το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού φαίνεται πως είναι... ηλεκτρικό! Μπορεί οι παραδοσιακές μορφές motorsport να μην κινδυνεύσουν να εκλείψουν, εντούτοις είναι πασιφανές ότι οι επενδύσεις γύρω από τα ηλεκτροκίνητα motorsport είναι διαρκείς. Formula E, MotoE, οσονούπω ηλεκτρικά WRC και Rallycross. Και φυσικά η Ford δεν μένει αδιάφορη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.

  • 16/6/2018

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αντιπροέδρου του Group και προέδρου της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο ελληνικό Car and Driver μας είπε: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προφανώς σε αυτές ανήκουν και τα ηλεκτροκίνητα motorsports. Βλέπουμε τις τάσεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και να είστε σίγουροι πως η Ford Performance θα είναι παρούσα σε αυτέ τις εξελίξεις».

Ο Global Director της Ford Motorsport Performance, Mark Rushbrook, εξάλλου, μας αποκάλυψε πως μέσα στις άμεσες προθέσεις της Ford Performance είναι η εμπλοκή στη Formula E. «Βρισκόμαστε στη φάση της αναζήτησης του κατάλληλου στρατηγικού συνεργάτη. Η Formula E είναι κάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είναι μια μορφή αγώνων που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από κάθε άποψη».

Παράλληλα ο Mark Rushbrook μας είπε πως στην παρούσα φάση η Ford Performance τείνει πιο πολύ στο να ασχοληθεί και με το ηλεκτροκίνητο Rallycross παρά με το ηλεκτροκίνητο WRC, μολονότι η M Sport του Malcolm Wilson έχει ήδη προχωρήσει στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού rallycar.