24 Le Mans: Λίγες ώρες έμειναν πριν την έναρξη του θρυλικού αγώνα


Ήγγικεν η ώρα. Στις 4 ώρα Ελλάδος το μεσημέρι του Σαββάτου όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στον επίπονο 86ο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans θα πάρουν εκκίνηση. Με έναν μεγάλο στόχο: ακριβώς 24 ώρες αργότερα, να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

  • 15/6/2018

Το Le Mans από μόνο του είναι ένας αγώνας εμβληματικός. «Μαραθώνιος» έχει χαρακτηριστεί, κι όχι άδικα, μιας και ουκ ολίγες φορές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, έχει κριθεί στον τελευταίο γύρο.

«Ταχύτητα κι επιδόσεις ή σταθερότητα κι αξιοπιστία»; Η απάντηση είναι κάπου στη μέση! Προφανώς για ομάδες όπως αυτές της Toyota στην κατηγορία LMP1 και της Ford στα GTE ο στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Όμως για να έρθει αυτή, θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά γεγονότων.

Σαφώς μεγάλος παράγοντας είναι και ο καιρός. Κανείς δεν περίμενε πως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα ξεκινούσε να βρέχει καταρρακτωδώς στο Le Mans. Κόντρα στις προβλέψεις, όμως, συνέβη. Και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως δεν θα συμβεί και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτό μας είπε και ο Dirk Muller της ομάδας Ford Chip Ganassi. «Το Le Mans είναι από μόνο του μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Είναι τόσο μεγάλη η διαδρομή, ώστε δεν μπορείς να ξέρεις εάν στην άλλη άκρη της πίστας οι συνθήκες είναι αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν στον χώρο των πιτ. Η επιλογή ελαστικών μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο... πονοκέφαλο» τόνισε στο ελληνικό Car and Driver ο Γερμανός, ο οποίος το 2016 μαζί με τον Sebastien Bourdais είχαν κατακτήσει τη νίκη στην κατηγορία τους, στην «παρθενική» εμφάνιση του Ford GT νέας γενιάς στο Le Mans.

Οι ομάδες, λοιπόν, είναι πανέτοιμες για το μεγάλο ραντεβού του Le Mans, του σπουδαιότερου αγώνα του WEC κι ενός από τους τρεις μεγαλύτερους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, μαζί με το Grand Prix του Μονακό και το Indy 500.

Η παρέλαση των πιλότων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης του Le Mans ήταν όσο λαμπρή αρμόζει στο Le Mans. Δίχως υπερβολή, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τόσο τον περιβάλλοντα χώρο της πίστας, όσο και την γαλλική πόλη. Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και σκηνές έχουν στηθεί παντού! Η... αστερόσκονη του Le Mans έχει γεμίσει τον γαλλικό ουρανό, κι άπαντες περιμένουν να δουν έναν άκρως συναρπαστικό αγώνα.

Μείνετε συντονισμένοι διότι... τα καλύτερα έρχονται!