Παρουσιάστηκε η Ferrari SF71H


Το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί η Scuderia στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά από την Μελβούρνη στις 25 Μαρτίου αποτελεί μία εξέλιξη του περσινού.

  • 23/2/2018

Ωστόσο οι ειδικοί της Ferrari έχουν αυξήσει το μεταξόνιο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευστάθεια και απόδοση στις πίστες που δίνουν υψηλές ταχύτητες. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το νέο μονοθέσιο είναι σχεδόν παντού κόκκινο, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένο ακόμη και το προστατευτικό halo που φέτος είναι υποχρεωτικό βάσει των νέων κανονισμών.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ανάλογο αεροδυναμική μελέτη με κύριο χαρακτηριστικό τις πλαϊνές εισαγωγές αέρα και το νέο σύστημα ψύξης του κινητήρα. Το ρύγχος και η μπροστινή πτέρυγα έχει πολύ λιγότερες αλλαγές και μένει να δούμε πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Scuderia στην αεροδυναμική.

Σχετικά με το υβριδικό σύστημα και τον V6 η μέγιστη ισχύς ξεκινά από τους 930 PS όταν της Mercedes F1 ακούγεται πως φτάνει τους 1.000(!). Στις 26 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δοκιμές στην Βαρκελώνη οπότε θα έχουμε κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις δυνατοτήτων των νεών μονοθέσιων με την Mercedes να αποτελεί φαβορί και φέτος.