H Toyota παρουσίασε το νέο αγωνιστικό TS050


To νέο της αγωνιστικό TS050 για τις 24 Ώρες του Le Mans αλλά και για τους άλλους αγώνες του πρωταθλήματος WEC παρουσίασε η Toyota. 

  • 9/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς οι αλλαγές είναι μάλλον περιορισμένες, ενώ είναι ενδιαφέρον πως το νέο TS050 θα είναι φέτος το μοναδικό υβριδικό στην κατηγορία LMP-1. Και αυτό γιατί μετά την αποχώρηση και της Porsche είναι και το μόνο εργοστασιακό, ενώ οι ιδιωτικές συμμετοχές δεν έχουν ηλεκτρική υποβοήθηση.

Προκειμένου να υπάρχει ανταγωνισμός το Toyota TS050 ανεφοδιάζεται κάθε φορά με 35,2 lt καυσίμου (από 44,1 της περσινής σαιζόν), την ίδια στιγμή που η ποσότητα για τις ιδιωτικές συμμετοχές είναι 52,9 kg. Η αλλαγή αυτή ήταν και ο βασικός λόγος που η σημαντική εξέλιξη του αυτοκινήτου της προηγούμενης χρονιάς δεν είχε ουσιαστικό νόημα. Έτσι οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας επικεντρώθηκαν στην αύξηση της αξιοπιστίας, με στόχο φέτος να δουν την καρό σημαία και τα τρία TS050 που θα μετέχουν στο Le Mans.

Πάντως στην Toyota πιστεύουν πως οι διοργανωτές υπέρβαλαν στη μείωση της ποσότητας του καυσίμου και υπολογίζουν πως για λόγους οικονομίας το καινούργιο TS050 των περίπου 1.000 PS θα είναι στις ευθείες έως και κατά 20 Km/h πιο αργό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.