Έτοιμο… για μάχη το VW Polo GTi R5


Πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή του Polo που θα διατίθεται σε οποιαδήποτε ομάδα και οδηγό επιθυμεί να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

  • 7/12/2017

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος turbo με 272 PS (εδώ είναι 1.600άρης σε αντίθεση με το Polo παραγωγής που έχει δίλιτρο μοτέρ 200 PS) και πεντάρι σειριακό αυτόματο κιβώτιο με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.320 kg με την επιτάχυνση για το 0-100 να διαρκεί 4,1 sec.

Στην εξέλιξη του Polo GTI R5 έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του VW Motorsport Francois Xavier Demaison, καθώς και ο επικεφαλής μηχανικός του Ogier, ο Gerard Jan de Jongh.  Σύντομα το R5 αναμένεται να πάρει την «ομολογκασιόν» ώστε να είναι διαθέσιμο προς πώληση από το φθινόπωρο του 2018.

Το Polo R5 θα αποτελέσει ένα ακόμα μέλος της ομάδας των αγωνιστικών που ετοιμάζει η εταιρία για τους ιδιώτες πελάτες της, όπως το Golf GTI TCR, αλλά και το γενικότερο γκρουπ της VW, με μοντέλα όπως τα Lamborghini Huracan GT3, Bentley Continental GT3, Audi RS3 LMS, Porsche Cayman GT4 Clubsport, Seat Leon Cup και βέβαια το ήδη καταξιωμένο Skoda Fabia R5 που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής του εντός του γκρουπ.